Kosmetiikkaa voi valmistaa kotonakin, se ei ole ollenkaan mitään rakettitiedettä. Se on itseasiassa aika hauskaa hääräämistä.

Mietityttääkö sinua pitkät INCI-listat kosmetiikkapakkauksissa?  Tietysti myös luonnontuotteilla on INCI-tunnukset, mutta luettelo pakkauksessa  on huomattavasti lyhyempi ja kurssilla ihan konkreettisesti näet mistä tuotteesi koostuu.

Oletko yliherkkä tai allerginen? Itse tehdessä voit jättää ne raaka-aineet pois joita et halua käyttää.
Itse tehtynä se on myös varsin edullista.

Mitä sitten voi tehdä itse?
No ihan mitä vaan, mitä voit ostaa kaupasta. Yleisimpiä on kosteusvoide, huulirasva, saippua, shampoo, hiustenhoitoaine, käsivoide, vartalonkuorinta-aine.
Tuotteissa raaka-aineina käytetään myös erilaisia kasveja ja  luonnonyrttejä Maustehyllystä sinullakin löytyy varmaankin rosmariinia, tinjamia tai salviaa. Villin luonnon hoitavia aineita on mm. poimulehti, ratamo, voikukka, siankärsämö, mesiangervo ja moni muu aivan tavallinen luonnonkasvi.

Kursseilla on aina joku teema, vaikkapa kasvot, valmistetaan puhdistusaine, kasvovesi ja kosteusvoide.
Talvella kurssin aiheena voisi olla vaikkapa huulirasva, kasvonaamio, suojaava kosteusvoide.
Hiustenhoito- kurssilla voitaisiin tehdään hoitoaine, shampoo, hoitava hiussuihke.
Joululahjakurssilla valmistuu käsivoide, jalkavoide ja jalkakylpysuola.
Saippuakursseilla tehdään kahta tai kolmea erilaista saippuaa.

Voit myös ehdottaa, mitä haluat kurssilla oppia.

Luonnonkosmetiikan valmistuskurssit

Kursseja pidän  pääosin Keski-suomen alueella mutta voin matkustaa kauemmaksikin. Teen kursseja tilauksesta, osallistujia pitäisi olla vähintään viisi.Talven aikana ohjaan kursseja myös Laukaan kansalaisopistolla. 

Kestoaika on 2-3 tuntia ja paketin hintaan kuuluu kaikki tarvikkeet, raaka-aineet, pakkaustarvikkeet ja reseptit. Kurssin hinta on yleensä 42 €/hlö.

Ystävykset, yhdistykset ja yritykset voivat  tilata minulta kurssin haluamastanne aiheesta. Kurssi räätälöidään aina tilaajan haluamalla tavalla. Kurssin voi järjestää myös Krissalassa, Uuraisilla.

Yhdellä kurssilla valmistetaan yleensä 3 eri tuotetta. Saippuakurssilla voidaan tehdä erilaisia saippuoita ja kiinteää shampoota, yleensä 2-3 tuotetta/kurssi.

Minimihinta (5 osallistujaa) on n. 250 € + alv. 24 € = 310 €  sekä matkakulut (0,20 €/km) jos yhdensuuntainen matka on yli 40 km Uuraisilta.