Kuinka minusta tuli minä?

krissala-kristiina-sakala

Krissalan emäntä

Kaikki alkoi oikeastaan siitä että minä olen hyvin, hyvin herkkänahkainen. Suunnilleen kaikki normaali kaupan kosmetiikka vain ärsytti, kutitti ja aiheutti punotusta iholla. Vuosia etsin itselleni sopivia tuotteita apteekista ja allergiatestatuista tuotteista sekä valmiista luonnonkosmetiikasta, toisinaan löytyi joku tuote joka ei saanut ihoa ärtymään, mutta jotenkin sitä on niin vaihtelunhaluinen että ei aina halua käyttää samaa. Sitten osallistuin vastaavanlaiselle kurssille kuin mitä nyt itse järjestän. Minulle avautui aivan uusi maailma.

Ensin olin sitä mieltä että luonnonyrttejä voin käyttää kosmetiikassa mutta syömään en kyllä ala. Kuinkas kävikään, osallistuin illanviettoon johon oli tehty herkkuja villiyrteistä, ne vei kielen ja naisen mennessän. Taas löytyi uusi mielenkiintoinen aihe johon perehtyä.

Koko tämä luonnonkasvien  hyötykäyttö alkoi hahmottua aivan uudella tavalla ja sehän johti sitten siihen että palasin koulun penkille ja opiskelin uuden ammatin.

Luonnossa olen liikkunut aina. Maalla syntyneenä ja kasvaneena minun sielumi kaipasi aina luonnonrauhaa. Kesällä 2017 muutimme sitten ihan kokonaan Uuraisille, Akko-järven rannalle. Keräilen kursseilla käytettävät yrtit pääosin Krissalan mailta joten tiedän että ovat varmasti ihan luomua. Tosin en ole sertifioinut maalänttiämme luomuviljelyyn mutta lannoitteita ei käytetä eikä näillä mailla ole ainakaan kymmeneen vuoteen käytetty.

Koulutukseltani olen nyt sitten  laborantti, ympäristönhoitaja ja luonnonyrttineuvoja. Laborantin töitä olen tehnyt 80-luvulta alkaen, noin 25 vuotta pääosin tutkimus-ja tuotekehittelytehtävissä. Tämä on antanut minulle hyvän pohjan luonnonkosmetiikan valmistuksen opetteluun, reseptien kehittelyyn ja testaukseen.

Ympäristönhoitajaksi ja luonnonyrttineuvojaksi opiskelin koska tiedonhalu ja kiinnostus luontoa ja luonnonyrttien käyttöä kohtaan oli niin voimakas eikä se uuden tiedon nälkä ole vieläkään ihan tyydytetty. Nyt minua kiinnostaa kovasti luonnonkasvien rohdoskäyttö… Katsotaan, löydänkö minä itseni vielä joskus koulun penkiltä.

 

 

krissala-kristiina-sakala1

Kristiina Sakala
Krissala