Villiyrtit voi ottaa mukaan saunaankin. Kaikkein tunnetuin saunassa käytetty villiyrtti on tietysti koivu, eli vihta tai vasta.

Saunomisesta voi tehdä isomman kokemuksen kuin vain löylyyn, uimaan ja pesulle.
Miltä kuulostaisi kasvonaamio, ihon yrttikuorinta, jalkakylpy, hiushaude, hiushuuhtelu tai käsin tehty saippua ja shampoo?

Sauna-ilta voi olla rentoutumista ja hiljentymistä tai sitten hauskaa yhdessäoloa, ihan sellainen kuin mitä sinä ja ystäväsi haluat.
Sauna-ilta voidaan järjestää Krissalan rantasaunalla Uuraisilla tai tilaajan saunalla.
Krissalan saunaan mahtuu kerralla korkeintaan seitsemän henkeä.

Käytettävät kasvit voidaan käydä yhdessä keräämässä ja valmistaa hoitotuotteet tai voin tehdä kaiken valmiiksi. Krissalassa saunottaessa voi pakettiin kuulua myös luonnonyrteistä tehtyä janojuomaa, villiyrttisalaattia sekä rieskaa tai siemennäkkäriä.

Krissalassa saunottaessa paketin hinta on 30-40 €/hlö. Tilaajan saunalla ilta maksaa 200-300 € +matkakulut jos yhdensuuntainen matka on yli 30 km.
Sauna-illat on sesonkituote, niitä on tarjolla vain silloin kun Suomen luonnosta löytyy tuoreita yrttejä eli yleensä touko-syyskuussa.

Morsiussauna âla Krissala

Krissalan morsiussaunassa vanhat perinteet on muokattu morsiamelle miellyttävämpään muotoon. Ei enää kananmunaa päähän lapslykyn varmistamiseksi eikä jauhoja ja suolaa selkään. Jauhoilla on valkaistu morsian puhtaaksi vanhoista synneistä ja suolalla karkotettu vanhat sulhaset eli vanha suola ei enää janota. Kuusenhavujen päällä on morsiamen pitänyt istua jotta muistetaan että avioliitto ei aina ole ruusuilla tanssimista.
Krissalan morsiussaunassa kaikki elementit on mukana mutta kesytettyinä. Kananmunasta tehdään hiusnaamio, jauhoista kasvonaamio, suolasta ihonkuorinta-aine tai halutessa voidaan vaihtaa sokerikuorintaan, kuusenhavut laitetaan jalkakylpyyn. Kaikissa tuotteissa käytetään luonnonkasveja kauden mukaan. Saunaperinteisiin kuuluu myös morsiamen vihtominen mutta vihdan (tai vastan) voi tehdä monesta muustakin kasvista kuin koivusta. Morsiussaunassa lausutaan myös loitsuja ja löylyveteen lisätään hyväntuoksuisia eteerisiä öljyjä. Hoitotuotteet tulee kaikille saunarituaaliin osallistujille, morsiusvihta vain morsiamelle.
Morsiussauna koristellaan kauden luonnonkukin ja kynttilöin, lauteilla pellavasuojukset.

Morsiussauna hinta on 330 € <5lö, 480 € <8 hlö